marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au fost reținuți pentru trafic de minori și proxenetism, în urma unei acțiuni a polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, derulată împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova.
Potrivit anchetatorilor, rețeaua acționa încă din 2012, iar până acum au fost descoperite șase victime. Fetele erau exploatate sexual atât în țară cât și în străinătate. Ar fi practicat prostituția inclusiv într-un club din Craiova. Cei trei suspecți au fost ulterior plasați sub control judiciar.
„În fapt, trei bărbați, din municipiul Craiova, sunt bănuiți că, în cursul anului 2012, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Aceștia ar fi racolat mai multe persoane vătămate, în scopul exploatării sexuale, inițial în țară, în municipiile Craiova, Pitești și Timișoara, ulterior fiind transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța și Elveția).

În perioada martie 2015 – martie 2017, unul dintre cei trei bărbați, sub pretextul obținerii unui contract de muncă, ar fi înlesnit practicarea prostituției într-un club din municipiul Craiova.
În cursul urmăririi penale, au fost identificate 6 persoane vătămate, majoritatea minore la data săvârșirii faptelor și a fost documentată implicarea altor trei bărbați, din județele Gorj și Argeș, în activitățile grupului.

Membri grupării, folosindu-se de metoda „loverboy” ar fi identificat persoane vulnerabile, cu o situație materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, pe care le-ar fi determinat, și, ulterior, constrâns să practice prostituția, inițial în țară și apoi în străinătate, sumele de bani obținute ajungând în totalitate la membrii grupului.”-IPJ Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anchetatorii au facut percheziții în Dolj, Gorj și Argeș în urma cărora au fost ridicate trei telefoane mobile, 10.700 de euro și mai multe documente. Cinci persoane au fost duse la audieri, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor.

„În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de trei persoane, iar, în cursul zilei de 27 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus față de aceștia măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și ai inspectoratelor de jandarmi județene Gorj și Argeș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”- IPJ Dolj

Politica