vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Doi șoferi, o singură mașină. Ambii pe cocaină

Polițiștii craioveni au avut parte de un eveniment mai puțin obișnuit. Doi tineri au fost prinși de oamenii legii, conducând, în zile diferite, aceiași mașină, aflându-se sub influența cocainei.

În primul caz, polițiștii au urmărit pe mai multe străzi din Craiova, un autoturism al cărui șofer nu a oprit la semnalele acestora. În cele din urmă, conducătorul auto a abandonat mașina la Simnicu de Sus și a fugit.

„În noaptea de 25/26 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în Franţa, ce circula pe strada Brazda lui Novac, din municipiul Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din Craiova, până în comuna Şimnicu de Sus, unde, conducătorul auto a abandonat autoturismul şi a fugit”, au spus polițiștii.

Întâmplarea a făcut că în ziua următoare, oamenii legii au oprit acelaşi autoturism pe strada Aleea IV Şimnic, la volan aflându-se un tânăr de 28 de ani din oraşul Filiaşi. Acesta a fost testat pozitiv pentru cocaină.

În după-amiaza zilei de 26 ianuarie, acelaşi autoturism a fost oprit de poliţişti ai Biroului Rutier Craiova pe strada Aleea IV Şimnic, la volan aflându-se un tânăr de 28 de ani din oraşul Filiaşi. În autoturism se afla și un tânăr de 19 ani, din comuna Sălcuţa. Și acesta a fost testat pozitiv pentru cocaină.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că cel de-al doilea tânăr se afla la volan, în prima seară, când a abandonat mașina la Simnic și a fugit.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere, fiind testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină.

În autoturism a mai fost legitimat un tânăr de 19 ani, din comuna Sălcuţa, acesta fiind bănuit că i-ar fi încredinţat autoturismul tânărului de 28 de ani, pentru a fi condus pe drumurile publice.

Totodată, din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul de 19 ani s-a aflat la volanul autoturismului în noaptea de 25/26 ianuarie, fără a poseda permis de conducere. Şi acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, potrivit IPJ Dolj.

Politica