vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,15 milioane euro pentru statui și fântâni”. Protest la Craiova

Consilierii locali USR au protestat, joi dimineața, împotriva noilor fântâni arteziene care ar urma să fie montate în Craiova. Înainte de ședința de consiliu, când va fi dezbătut și votat proiectul legat de noua investiție, consilierii s-au strâns în fața stadionului și au afișat un mesaj clar: ,,15 milioane de euro pentru statui și fântâni? Vă bateți joc de banii craiovenilor!”.

USR va vota împotriva acestui proiect, considerând că nu sunt o prioritate pentru craioveni.

,,Pe Olguța Vasilescu nu o interesează nevoile craiovenilor. Îi va lăsa pentru un fotoliu călduț la București. Nu are viziune și aruncă banii pe proiecte care iau ochii, iar pentru problemele importante nu are bani. Avem străzi fără asfalt și canalizare, namoale în cartierele de la periferie, în rețeaua de distribuție căldură nu s-au făcut investiții de peste 40 de ani, pierderile le plătesc tot craiovenii din taxe și impozite, medicamente în spitale nu sunt, transportul în comun este la pamânt și nu servește nevoilor reale de mobilitate ale craiovenilor, la intrările în oraș se merge bară la bară pentru ca transportul în comun pentru zona metropolitana lipsește cu desăvârșire. Și lista poate continua. Asta înseamnă administrație PSD: pietricele, statui și panseluțe”, declară Cezar Dragoescu, liderul consilierilor USR Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timpul ședinței, când s-a ajuns la punctele legate de fântânile arteziene, consilierii locali au certu explicații din partea executivului. Aceștia consideră că la capitolul „regenerare urbană”, autoritățile locale pot investi altfel 15 milioane de euro, care, în cele din urmă, ar ajunge în Bănie cu ajutorul fondurilor europene. Primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, a răspuns.

Avem axă de finanțare. În regenerarea urbană nu intră doar fântânile. Nu avem de gând să lăsăm doar fântâni arteziene într-un astfel de proiect. Sunt zone pe care vrem să le regenerăm urban cu o prealocare de 44 de milioane de euro pe care o avem la dispoziție. Acești bani nu pot fi dați în altă parte. Ne-am gândit la mia multe zone din oraș. Avem zona centrală, unde cele două fântâni trebuiau reabilitate. De 10 ani tot aud că trebuie reabilitată fântâna lui Solomon. Nu am făcut-o până acum, pentru că ar fi trebuit să o fac pe fonduri de la bugetul local și nu vreau să bag buget local în fântâni arteziene. În zona respectivă mai intră și Filarmonica Oltenia, extinderea pieței Mihai Viteazu. Apoi, avem parcarea de la Mercur, care trebuie reabilitată. Avem pasarela. Aceasta ar fi prima zonă. A doua zonă este cea din 1 Mai. Pentru că acest cartieri, după zona centrală este cel mai vizat de locuitorii Craiovei. Avem stadioanele, sălile de sport care vor fi în construcție. În afară de această salbă de fântâni, va intra în zona respectivă și altceva: reabilitarea Liceului Marin Sorescu. Vrem să reabilităm și Grădina de vară Patria. Ne interesează să cumpărăm terenul din zona respectivă de la Service Poiana”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Politica