Craiovenii au sărbătorit Mica Unire

Oltenii s-au înghesuit să facă poze cu Constantin Enceanu

Pe data de 24 ianuarie, craiovenii au sărbătorit Mica Unire, în Piața „Alexandru Ioan Cuza” din Bănie. Evenimentul a debutat cu o ceremonie religioasă, urmată de alocuțiunile oficialităților, de momentul depunerii coroanelor, precum și de parada militarilor doljeni.

Oamenii au dansat Hora Unirii, iar în incheiere s-au bucurat de un spectacol oferit de Ansamblul Maria Tănase – Craiova. Au cântat Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Cristian Bănățeanu și Marian Medregoniu.

Craiova a fost unul dintre orașele care a avut o importanță însemnată în realizarea Unirii Principatelor Unite sub comanda lui Alexandru Ioan Cuza. „Trăiască Unirea!, Trăiască Vodă-Cuza!, A fost bucurie mare”, au strigat oamenii pe străzile Băniei, conform rapoartelor însemnate la vremea respectivă de șeful Poliției Craiova, cât și de Prefectul de Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ciuda frigului, oamenii s-au strâns alături de cei mici să vadă evenimentul, să danseze, dar și să-și vadă cântăreții preferați. Oltenii s-au înghesuit să facă poze cu Constantin Enceanu, acesta alegând să joace hora alături de oameni.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul starului porno Stormy Daniels

Marele juriu din Manhattan a votat să-l pună sub...

Și-a ținut mama mumificată acasă, pe canapea, timp de 15 ani

Un bărbat în vârstă de 76 de ani a...