joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii au râs cu lacrimi la filmul „Taximetriști”

„Am avut cadre pe care a trebuit să le aruncăm la gunoi pentru că oamenii claxonau să ne întrebe ce facem acolo”

„Taximetriști” este o comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu și scrisă alături de Adrian Nicolae, ce îi are ca protagoniști pe Liviu (Rolando Matsangos) și Lică (Alexandru Ion). Aceștia sunt doi taximetriști care încearcă să supraviețuiască unei ture de noapte în care fiecare client are o problemă și fiecare cursă e o aventură.

Comedia a ajuns în 82 de cinematografe din 47 de orașe din țară, din 20 ianuarie, și a beneficiat de o lansare simultană în Moldova. Luni, 23 ianuarie, de la ora 18.30, la Inspire Cinema VIP Electroputere a avut loc o proiecție specială „Taximetriști” în prezența regizorului Bogdan Theodor Olteanu, a co-scenaristului Adrian Nicolae și a actorilor Rolando Matsangos și Vlad Ionuț Popescu.

Craiovenii s-au aratat extrem de receptivi și au gustat din plin glumele și umorul din film. De la început și până la sfârșit oamenii au râs și unii chiar și-au exprimat regretul că filmul n-a durat mai mult. Prima întrebare pusă regizorului a fost când urmează partea a doua. Acesta a spus că se gândesc la o continuare și că deocamdată sunt în discuții cu platformele de streaming pentru ca filmul să fie disponibil și după ce nu o să mai ruleze în cinematografe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scenele din mașină au fost filmate de pe o platformă care era foarte sensibilă la gropi. Am înjurat cred că toți primarii pe care i-a avut Bucureștiul. O altă problemă pe care nu am anticipat-o a fost lumina. A trebuit să compensăm ca să nu fie ca o discotecă taxiul. În București sunt lumini pe sodiu, pe neon, tot felul de sisteme de iluminare. Am avut cadre pe care a trebuit să le aruncăm la gunoi pentru că oamenii claxonau să ne întrebe ce facem acolo”, a spus co-scenaristul Adrian Nicolae.

Bugetul pentru film e confidențial, iar sursele de finanțare sunt private. Bugetul nu e foarte mare, dar nici foarte mic. Știu 5 filme făcute în România mai scumpe decât acesta”, a spus regizorul. „Eu nu știu 5 mai ieftine. Încerc să mă gândesc dacă din fală ai adăugat <<nici prea mic>>”, a ținut să completeze Adrian Nicolae, moment care a stârnit din nou râsete.

Politica