luni, martie 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Și-a bătut nevasta și fiul, apoi a aruncat cu un topor după polițiști

Poliţiştii au executat un foc de avertisment

Un oltean de 48 de ani, din Bulzeşti, a fost reţinut luni noaptea, 5 spre 6 decembrie a.c., pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Bărbatul și-ar fi agresat fiul și soția, apoi polițiștii au emis un ordin de protecție timp de 5 zile. Reacția olteanului a fost una neașteptată. Acesta a aruncat cu o țeavă metalică și cu un topor în polițiști. Agenții au executat un foc de avertisment.

„La data de 05 decembrie a.c., ora 16.00, un bărbat din comuna Dobreţu, judeţul Olt, a sesizat poliţiştii Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Pieleşti cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Bulzeşti, o femeie este agresată de soţ.

Poliţiştii s-au deplasat la Centrul Medical de Permanenţă Bulzeşti, unde femeia de 39 de ani fusese transportată, împreună cu fiul acesteia, de 19 ani, ocazie cu care s-a stabilit că în cursul aceleiaşi zile, cei doi ar fi fost agresaţi fizic de bărbat.

Poliţiştii le-au aplicat celor doi formularul de evaluare al riscului, în vederea emiterii unui ordin de protecție provizoriu, ocazie cu care s-a constatat faptul că există un risc iminent, fiind emis ordin de protecție provizoriu, faţă de bărbat, pentru o perioadă de 5 zile.

Cu ocazia deplasării la locuinţa comună, pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, bărbatul a refuzat să părăsească locuinţa, a adresat ameninţări cu acte de violenţă organelor de poliţie, ulterior aruncând cu pietre către aceştia.

Mai mult decât atât, bărbatul a aruncat către poliţişti şi cu o ţeavă metalică, iar ulterior cu un topor, fără ca vreun poliţist să fie vătămat, poliţiştii executând un foc de avertisment. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, bărbatul fiind imobilizat şi condus la sediul Secţiei de Poliţie pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, în noaptea de 05/06 decembrie, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, acesta fiind întrodus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj”, potrivit IPJ Olt.

Ieri, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Politica