joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lovitură de stat dejucată în Germania. Mai multe persoane, arestate

Autoritățile germane au arestat 25 de oameni suspectați că plănuiau o lovitură de stat. Grupul format din extremiști de dreapta și foști militari plănuia să ia cu asalt clădirea Parlamentului și să preia puterea în Germania, scrie BBC.

Șeful grupului ar fi un cetățean german în vârstă de 71 de ani, numit Heinrich XIII și căruia i se spune „prinț”.

Printre complotiști se numără membri ai grupării extremiste Reichsburger (Cetățenii Reichului), care se afla de mai multă vreme în atenția poliției germane din cauza unor atacuri violente și a teoriilor conspiraționiste pe care le promovau. În plus, ei refuzau să recunoască statul german modern. Grupul ar fi format din 50 de bărbați și femei care ar încerca să răstoarne republica și să o înlocuiască cu o nouă formă de stat pe modelul Germaniei de la 1871, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii federale, potrivit BBC. Arestările au avut loc în mai multe zone ale Germaniei, iar două persoane au fost arestate în Austria și Italia, scrie dpa. 

Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a anunțat pe Twitter că are loc o importantă operațiune antiteroristă și că „un atac armat asupra corpurilor constituționale a fost plănuit”.

Potrivit procuraturii federale, grupul plănuia o lovitură de stat violentă de un an, din noiembrie 2021. Printre membrii grupării se numărau și foști militari din trupele speciale.

Complotiștii aveau stabilite planurile pentru a conduce Germania.

Potrivit procuraturii, membrii grupării au înțeles că își pot îndeplini scopurile doar „prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, incluzând chiar și omoruri. Postul ZDF a relatat că din grup face parte și un fost parlamentar extremist de dreapta, care ar fi urmat să fie numit ministrul al justiției, iar Prințul Heinrich să fie conducătorul.

Politica