miercuri, iulie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Metoda „generalul american” a lăsat o femeie fără 22.760 de euro

O femeie din judeţul Suceava a transferat în mai multe tranşe peste 22.000 de euro unui bărbat care a abordat-o pe rețelele de socializare şi i-a spus că este un general în misiune în Orientul Mijlociu şi are nevoie de bani pentru a se întoarce în ţară, informează Agerpres.

„Persoana vătămată a acceptat să o ajute pe persoana necunoscută, din milă, de bună voie efectuând mai multe tranzacţii de transfer numerar de la diferite sucursale din municipiul Rădăuţi către diverse conturi bancare pe care persoana necunoscută i le-a oferit”, precizează poliţiştii.

Persoana vătămată i-a transferat falsului general suma totală de 22.760 de euro. În urmă cu câteva zile, femeia a povestit cele întâmplate membrilor familiei sale, ocazie cu care aceasta şi-a dat seama că a fost indusă în eroare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit poliţiei, sumele de bani pe care persoana vătămată le-a virat în diferite conturi erau bani primiţi de la copiii săi. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Luna trecută, o altă femeie, de data aceasta din Bacău, a rămas fără 80.900 de lei, după ce a fost contactată pe reţelele de socializare de o persoană care s-a dat drept general american şi i-a solicitat mai multe împrumuturi.

Poliţia a descoperit atunci că mesajele erau trimise, de fapt, de o femeie din Giurgiu, care transfera sumele mai departe în conturi din Nigeria.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la acest mod de înşelăciune, ajuns să fie cunoscut drept metoda „Generalul American”.

Metoda se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, de obicei oameni fără prea multă experienţă pe internet, de către o femeie sau un bărbat, care le propune o relaţie amoroasă, apoi le cer bani cu împrumut, spun poliţiştii.

Politica