vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un tramvai nou, la Craiova

Primul dintre cele 17 tramvaie noi așteptate la Craiova ajunge în depoul RAT. Furnizat de polonezi, în urma unei achiziții făcută de Ministerul Dezvoltării cu fonduri europene, tramvaiul a intrat deja în țară, iar dimineață va ajunge în depoul regiei de transport, după cum a scris pe Facebook primarul Craiovei.

„Circulația va fi restricționată în zona Bulevardului Dacia, timp de două ore, pentru a putea fi pus pe șine în depou, mașinile urmând să fie direcționate pe alte rute. Acest tramvai și celelalte care vor veni, în perioada următoare, vor fi testate cu o încărcătură de 15 tone de saci cu nisip, până la parcurgerea unei distanțe de 500 km fiecare, pe timpul nopților. În afara faptului că vatmanii vor trebui să se familiarizeze cu ele înainte să iasă în trafic, vom verifica și dacă pe traseu mai sunt de făcut remedieri la peroane sau calea de rulare.
Tramvaiele construite pentru Craiova au o lungime de 27 m, cu 58 de locuri pe scaune și capacitate de 218 locuri, spațiu pentru persoane cu dizabilități, sunt echipate cu sisteme de diagnosticare, aer condiționat, Wi Fi și prize USB, fiind modelul Twist, cel mai modern proiect de tramvai al producătorului polonez PESA.”- Lia Olguța Vasilescu

sursa foto: facebook

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica