vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Experiment de 500.000 de lei: 6 ulii și o bufniță, aduși să pună pe fugă ciorile şi porumbeii

 Ulii şi bufniţele au fost „angajaţi” de edili să pună pe fugă ciorile şi porumbeii care au terorizat bucureştenii. 

Au venit cu șase exemplare de uliu heris și un exemplar de bufniță în dimineața zilei de ieri pentru a aduca păsările răpitoare în mediul parcului Cișmigiu. Este doar un experiment. Aceasta este soluția naturală și pe care Londra, de exemplu, a pus-o în practică. Vor mai fi vizite ale acestor păsări”, a spus Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.

Păsările dresate vor fi aduse de o asociaţie. La început vor fi puse la treabă doar câteva ore pe zi, dar dacă sunt eficiente ar putea fi „angajate” permament. Tot proiectul va costa Primăria Capitalei 500.000 de lei, scrie observatornews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ele nu vor omorî, nu vor ataca, ci doar prezența lor sperăm să sperie populația de porumbei și de ciori”, a arătat Tomescu.

Specialiştii nu sunt convinşi că e e cea mai bună soluţie.

„Porumbeii în Cișmigiu, ca și în alte locuri, vin pentru că sunt hrăniți. Primesc mâncare de la diferite persoane, inclusiv copii. Și copilul o să vadă momentul în care o pasăre răpitoare sare pe porumbelul respectiv”, a declarat Laurențiu Tudor, ornitolog.

Nici oamenii nu sunt prea încântaţi.

E o idee trăznită. Păsările alea răpitoare ar alunga pentru o perioadă păsările de aici, le-ar duce în alt parc, unde vor face la fel mizerie”, a spus o bucureşteancă.

Capitala nu este singurul oraș care se luptă cu ciorile. În Târgu Jiu, autoritățile au început să le dea jos cuiburile din copaci, pentru a le deruta. Iar în Cluj Napoca, Primăria a cumpărat aparate cu ultrasunete, pentru a alunga păsările. În niciunul dintre cazuri, soluțiile găsite de edili nu au dat rezultate.

Politica