sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova cere teren de la Podari, pentru Canalul Colector

Primăria Craiova vrea să ceartă un teren în suprafaţă de 3156 mp. de la comuna Podari. Spațiu ar urma să fie folosit pentru reabilitarea și reamenajarea Canalului Colector şi a zonelor adiacente. Solicitarea autorităților locale va fi înaintată doar dacă și consilierii locali din Bănie vor vota în acest sens, joi, în ședința de consiliu.

Se solicită Comunei Podari, aprobarea trecerii imobilului teren, în suprafaţă de 3156 mp, cu nr.cadastral 38562, înscris în Cartea Funciară 38562 Podari, situat în Braniste, sat al Comunei Podari, str. Aeroclubului, din domeniul public al Comunei Podari, în domeniul public al Municipiului Craiova, în scopul reabilitarii şi reamenajării Canalului Colector şi a zonelor adiacente, identificat în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se specifică în proiectul de hotărâre.

Trecerea unui bun din domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale în domeniul public al altei unităţi administrativ-teritoriale, de pe raza teritorială a aceluiaşi judeţ, se face la cererea consiliului local solicitant, prin hotărâre a consiliului local al comunei, al oraşului sau al municipiului în a cărui proprietate se află bunul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu ar fi prima dată când craiovenii primesc teren de la Podari. În ultimul an, când ploile au fost foarte puternice, Bănia a fost paralizat în mai multe rânduri. Străzile au fost inundate, craiovenii s-au trezit cu mașinile luate de apă sau blocați în trafic. Primarul a reacționat și a explicat că problemele cele mai mari au fost în zona canalului Rîului, pentru care s-a preluat teren pentru extinderea canalului casetat.

Cele mai mari probleme le-am avut și la aceasta furtună în zona canalului Rîului. Așa cum am anunțat, lucrăm de câteva luni la partea de documentație pentru a mări debitul de apă care poate fi preluat de acest canal unde se deversează canalizarea din Craiova, mai ales că devine clar că schimbările climatice vor mai genera acest tip de evenimente. Am preluat deja de la Primăria Podari o mare parte de teren unde canalul casetat se poate extinde și suntem în discuții avansate și cu Ministerul Apărării pentru a prelua și de la ei teren, cu același scop. De la ploaia de anul trecut, am învățat ce e de făcut și suntem în faza de pregătire a acestei investiții atât de necesare orașului nostru. Insist să atrag atenția MDRAP, cum o fac deja de câțiva ani, că trebuie schimbate normativele pentru rețelele de canalizare din România, care sunt nemodificate din anii ’80. Altfel, orice investiție am face, ea va trebui să respecte normativul de 25 litri/mp”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook, la acea vreme.

Politica