vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Caşalot găsit mort cu 150 de kilograme de unelte de pescuit în stomac

Un cașalot de peste 14 metri lungime a murit, recent, în largul insulei Cape Breton din Canada. Specialiștii în mamifere marine, care i-au făcut necropsia pentru a determina cauza decesului, au fost șocați să găsească în stomacul mamiferului 150 de kilograme de unelte de pescuit, relatează CBC.

În urma autopsiei, care a fost realizată în urmă cu câteva zile, s-a stabilit că mamiferul înghițise frânghii, plase de pescuit, ambalaje de momeală și o mănușă. 

Marine Animal Response Society a afirmat că această descoperire subliniază problema serioasă a deșeurilor și a uneltelor de pescuit aruncate în oceane. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu am văzut personal niciodată atât de multe obiecte de acest fel într-un animal”, a spus Tonya Wimmer, managerul Marine Animal Response Society. 

Mamiferul era un mascul și a fost găsit în viață, vineri, 4 noiembrie, însă în stare critică. A murit la scurt timp, iar specialiștii au afirmat că acesta a murit de foame, din pricina obiectelor care i-au blocat stomacul, scrie adevarul.ro 

Conform managerului Marine Animal Response Society, cașaloții sunt foarte vulnerabili la gunoiul din ocean. 

„Se hrănesc prin aspirarea calamarilor și a altor vietăți, de obicei la adâncime și astfel, odată cu aceste animale, ingerează și alte lucruri care se află pe fundul mării”, a afirmat ea. 

În plus, aceasta a mai adăugat că nu este neobișnuit să fie descoperite materiale plastice în stomacul animalelor, însă în acest caz cantitatea a fost foarte mare. 

„Animalul nu se mai poate hrăni din cauza plasticului și, din păcate, în cele din urmă moarte de foame, în chinuri groaznice”, a mai menționat Wimmer. 

Managerul Marine Animal Response Society a mai adăugat că își dorește să găsească exact ce era în stomacul mamiferului și de unde provin acele obiecte, ceea ce poate fi dificil. 

 Organizația a afirmat că așa-zisele unelte de pescuit fantomă, care au fost abandonate sau pierdute și alte gunoaie constituie o problemă din ce în ce mai mare pentru oceane. 

Autoritățile din Noua Scoție au cheltuit deja circa 27 de milioane de dolari pentru înlăturarea acestor echipamente și au transmis că alte 28,4 milioane de dolari vor fi plătite persoanelor sau organizațiilor care vor dori să ajute. 

Foto: captură video

Politica