joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un turist iranian, rătăcit pe Platoul Bucegi, căutat de 15 salvamontiști

UPDATE: Turistul iranian a fost găsit de salvamontişti după aproape 12 ore de căutări, el fiind în hipotermie şi având nevoie de îngrijiri.

Conform datelor postate, marţi, pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, bărbatul de 53 de ani a primit îngrijirile necesare, fiind apoi transportat la Baza Salvamont unde şi-a petrecut restul nopţii.

În funcţie de starea lui, ar urma să fie coborât, azi, de pe munte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un bărbat de 53 de ani din Iran este căutat luni seara de salvamontişti, după ce s-a rătăcit pe Platoul Bucegi.

„15 salvamontişti din Buşteni, Prahova şi Dâmboviţa caută de la ora 16,30 un turist rătăcit pe Platoul Bucegi. Bărbatul de 53 de ani din Iran a urcat de dimineaţă cu telecabina şi a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoştea zona şi nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap şi a rămas inconştient. Când s-a trezit era aproape întuneric şi nu ştia unde se află. A sunat un prieten şi i-a povestit tot. Acesta a dat alarma”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni.

De asemenea, salvamontiştii au anunțat că au găsit o urmă care ar putea conduce la găsirea turistului.

„În urmă cu câteva minute salvatorii au găsit o urmă proaspătă şi acum o urmează în speranţa că vor găsi victima în viaţă”, au precizat reprezentanţii Salvamont.

Foto: Facebook/Salvamont Busteni

Politica