CAS Olt: Pacienții nu trebuie să plătească testul COVID la internarea în spital

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt informează că, în conformitate cu ultimele modificări legislative, pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară publică.

Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2.675 din 8 septembrie 2022, pentru aprobarea unor măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2, unităţile sanitare publice au obligaţia de a asigura accesul pacienţilor la servicii medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, arată CAS Olt.

„În vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare. Costurile activității de screening sunt suportate de către unitatea sanitară publică din venituri proprii”, informează, printr-un comunicat, CAS Olt.

Astfel, pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară publică.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 30.01 – 05.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Încă un an, încă o jumătate de milion pentru Catedrala din Craiovița Nouă

Mitropolia Olteniei primește și în acest an bani pentru...