miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CAS Olt: Pacienții nu trebuie să plătească testul COVID la internarea în spital

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt informează că, în conformitate cu ultimele modificări legislative, pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară publică.

Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2.675 din 8 septembrie 2022, pentru aprobarea unor măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2, unităţile sanitare publice au obligaţia de a asigura accesul pacienţilor la servicii medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, arată CAS Olt.

„În vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare. Costurile activității de screening sunt suportate de către unitatea sanitară publică din venituri proprii”, informează, printr-un comunicat, CAS Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară publică.

Politica