Fost director de penitenciar, reținut pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au dispus reţinerea lui Horia Ştefan Chiş, fost director al Penitenciarului Baia Mare, care este acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 noiembrie 2022, a inculpaţilor: Chiş Horia Ştefan, ofiţer de poliţie, fost director al Penitenciarului Baia Mare, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj, toate în formă continuată”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, Kozma Angela Carmen, ofiţer de poliţie, psiholog la Penitenciarul Baia Mare, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, în perioada 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi pretins, în repetate rânduri, unei subordonate, ofiţer de poliţie, favoruri de natură sexuală, prevalându-se şi profitând de situaţia de autoritate şi de superioritate asupra victimei.

„Pe fondul refuzului persoanei vătămate de a avea o relaţie extraprofesională cu inculpatul Chiş Horia Ştefan, la data de 19 mai 2022, inculpatul ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală, a căror gravitate a fost apreciată la 6-7 zile de îngrijiri medicale. Actele de violenţă s-ar fi produs chiar in biroul directorului”, se mai arată în comunicat.

Procurorii menționează că, în perioada 30-31 mai 2022, pentru a evita eventualele consecinţe ale gestului său, respectiv evitarea unei anchete disciplinare şi destituirea din funcţie, precum şi posibile urmări pentru situaţia sa familială, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să nu sesizeze Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), ameninţând că atât victima, cât şi penitenciarul vor avea de suferit.

„În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susţinut şi de inculpata Kozma Angela Carmen, psiholog în cadrul penitenciarului. Mai mult de atât, la data de 7 iunie 2022, inculpatul Chiş Horia Ştefan ar fi ameninţat persoana vătămată cu expunerea unor presupuse imagini compromiţătoare pentru distrugerea credibilităţii acesteia”, se mai menţionează în comunicatul DNA Cluj.

Suspecţii Chiş Horia Ştefan şi Kozma Angela Carmen urmează să fie prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Populare

Recomandări

Pictor în uniformă de jandarm

Un jandarm din Mehedinți reușește să îmbine meseria de...

Grav accident în Mehedinți. Două persoane au murit

Un grav accident de circulație a avut loc în...

A încălcat ordinul de protecție și acum este în arest

Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea...

Prinși în trafic fără permis de conducere

Doi bărbați au fost prinși de polițiști în trafic...