Polițiștii gorjeni au dat amenzi în valoare totală de 86.690 lei, într-o singură zi

Poliţiştii rutieri gorjeni au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere” precum și pentru respectarea limitei legale de viteză.

Acţiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan și de nerespectarea limitei legale de viteză. În urma activităților desfășurate, într-o singură zi, au fost aplicate 107 sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002R cu valoare totală de 86.690 lei.

Au fost aplicate 7 sancțiuni pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, 73 sancțiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 27 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare: „Polițiștii vor continua astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto și informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii numărului de evenimente rutiere”, este mesajul IPJ Gorj.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 28.11 – 04.12.2022 – OLT

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...