joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ „Happy Birthday, Mr. President”! Val de ironii și meme-uri pe rețelele sociale, după ce podul din Crimeea a fost distrus de o explozie

Chiar dacă liderii Ucrainei nu revendică în mod explicit atacul cu mașină capcană care a condus la explozia majoră ce a distrus podul din Crimeea, ce asigură conexiunea cu Rusia continentală, oficiali sau simpli cetățeni ucraineni au împânzit rețelele sociale cu ironii și meme-uri la adresa lui Vladmir Putin.

Podul Kerch a fost dat în folosință de ruși în 2018 și asigura o cale sigură, rutieră și feroviară, pentru transportarea armamentului de război în Ucraina. Publicația Ukrainskaya Pravda a relatat, citând surse oficiale, că autorul exploziei de pe podul Crimeei ar fi Serviciul secret ucrainean SBU. Potrivit sursei citate subminarea podului Crimeea reprezenta o operațiune specială a SBU, informează g4media.ro

Anton Gerashchenko, consilier oficial și fost ministru adjunct la Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei – a postat pe contul său de twitter, un video cu momentul exploziei podului, cuplat cu un video în care apare Marilyn Monroe, interpretând piesa „Happy Birthday, Mr. President”, cu trimitere la faptul că Vladimir Putin a împlinit ieri, 7 octombrie, vârsta de 70 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Toate trenurile și autobuzele din Rusia spre Crimeea au fost anulate, iar biletele nu sunt disponibile la vânzare. Grupul de sud al trupelor rusești și-a pierdut temporar aprovizionarea pe cale ferată – tehnic, aceasta există, dar se desfășoară de-a lungul întregii linii de front continentale”, a transmis Anton Gerashchenko.

O explozie puternică a avut loc sâmbătă dimineață pe podul Kerci, care supratraversează strâmtoarea dintre Marea Neagră și Marea Azov și leagă Crimeea de Rusia.

Momentul exploziei a fost surprins pe camerele de supraveghere și pare să arate că un camion ar fi explodat puternic în timp ce traversa podul, o ipoteză ce nu poate fi confirmată independent deocamdată.

Foto: Twitter

Politica