sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările pe amenajarea de irigații Crivina – Vânju Mare, avansează

Președintele Consiliului Județean Mehedinți: „Investiția este mult așteptată în Mehedinți, un județ cu un potențial agricol ridicat”

Lucrările pe amenajarea de irigații Crivina – Vânju Mare au avansat de la ultima vizită pe care administrația mehedințeană a făcut-o în urmă cu două luni, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.

La finele săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu ministrul Agriculturii, directorul general al ANIF, Cornel Popa, prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, secretarul de stat, Bogdan Simcea, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și directorul ANIF Mehedinți, Valentin Picioruș, au mers la pas, de-a lungul canalului amenajării, pe o distanță de patru kilometri, unde constructorul a reușit să defrișeze și a început betonarea, astfel încât să se reducă pierderile de apă.

Investiția este mult așteptată în Mehedinți, un județ cu un potențial agricol ridicat, iar la final, se vor putea iriga aproximativ 24 000 hectare de culturi agricole. Pentru acest lucru, este absolut necesar ca fermierii constituiți în asociații în zona respectivă, să acceseze fonduri europene pentru realizarea investițiilor în stațiile de punere sub presiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiția pe Crivina – Vânju Mare are o valoare de 70 milioane lei și este finanțată în cadrul Programului Național de Irigații al Guvernului, program inițiat de ministrul Petre Daea.

În paralel, pentru amenajarea de irigații Izvoarele – Cujmir, lucrările programate să se desfășoare sunt în procedură de licitație și avem speranța că la anul vor începe și aici investițiile în sistemul de irigații.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica