vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un român a spart 27 de farmacii, supărat că l-a părăsit soția: „Mă durea inima foarte tare!”

Un român este acuzat că a comis cel puțin 27 de spargeri în farmacii. Inculpatul și-a mărturisit faptele, iar procesul în care este judecat a început marți, la Bruxelles.

Infracțiunile au avut loc în 2021. Din anchetă reiese că românul în vârstă de 50 de ani ar fi comis 27 de spargeri în farmacii, în Sint-Genesius-Rode, Bornem, Londerzeel, Temse, Puurs și în Brabantul Valon, Belgia.

De fiecare dată, un capac de canal sau un grătar de pivniță a fost smuls și aruncat prin ușa de sticlă sau vitrina farmaciei, după care făptuitorul a fugit cu bani din casă. La sfârşitul lunii august a anului trecut, seria de spargeri a luat sfârşit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Românul a fost filmat în timpul unei spargeri în Sint-Genesius-Rode, iar polițiștii au găsit urme ADN ale suspectului. El a putut fi identificat și, în baza unei anchete, i-au fost asociate 28 de infracțiuni, dintre care 27 au fost furturi din farmacii, scrie libertatea.ro

Procurorul a cerut 40 de luni de închisoare împotriva românului, care nu contestă faptele. „Am fost deprimat pentru că soția mea m-a părăsit după 30 de ani de căsnicie”, a spus el la proces. „Mă durea inima foarte tare!”

Potrivit avocatului său, bărbatul începuse să călătorească prin Europa după divorț.

„A început apoi să fure, adesea sub influența alcoolului”, a spus avocatul Maarten De Feyter, care a cerut instanței să pronunțe o sentință cu amânarea executării pedepsei.

Verdictul va fi dat pe 26 octombrie.


Politica