Slatina. Ajutor de minimis pentru firmele din Parcul Industrial

10 agenți economici care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Slatina vor primi ajutor de minimis, conform unui proiect al Consiliului Local (CL) Slatina. Consilierii vor dezbate proiectul numit ”Aprobarea Schemei locale privind acordarea ajutoarelor de minimis în vederea scutirii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului local al Municipiului Slatina, pentru societățile care își desfășoară activitatea în cadrul Parcului Industrial Slatina.”

Schema de ajutor de minimis se aplică de la data solicitării intrării în vigoare a hotărârii, până la data de 31 decembrie 2023. Bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis este de 2.500.000 lei. 

”Obiectivul schemelor de minimis reprezintă instituirea unui mecanism de sprijin sub forma de ajutoare de minimis pentru investițiile realizate de întreprinderile care își desfășoară activitatea în parcurile industriale. Ajutorul de minimis se acordă întreprinderilor localizate în parcurile industriale, prin renunțări la venituri bugetare sub forma scutirilor prevăzute la art. 20, alin.1 din Legea 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale, în limita echivalentului în lei a 200.000 euro pentru fiecare beneficiar, pe o perioadă de 3 exerciții financiare consecutive, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri.” se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Slatina.

Populare

Recomandări

Urmărire ca-n filme! A fost oprit cu 23 de focuri de armă

Un bărbat care a condus băut, a fost oprit...

VIDEO/ Mehedinți. Țigări de 1 milion și jumătate de euro, confiscate de polițiști

Un bărbat de 47 de ani, cu cetățenie bulgară...

Copilă de 13 ani, răpită și violată

O fată de 13 ani a fost răpită, violată...

Doljeni drogați în trafic

Un tânăr de 24 de ani din Craiova a...