Dolj. „10 minute de educație ecologică în școli”. Elevii învață să colecteze separat prin joc și joacă

Iridex Group Salubrizare a dat start unui proiect important pentru tot județul Dolj. Scopul proiectului „10 minute de educație ecologică în școli” este ca în anul școlar 2022-2023 să ajungem în cât mai multe unități de învățământ, în cât mai multe clase, pentru a face educație ecologică, pentru a-i informa și conștientiza pe copii cu privire la colectarea separată, protecția mediului și dorința de a acționa responsabil pentru păstrarea unui județ curat, care colectează separat, reciclează.

Debutul proiectului „10 minute de educație ecologică în școli” a avut loc, joi, 21 septembrie 2022, la Școala Nr.2 Traian din Craiova. 

Elevii de la cinci clase au învățat de ce este important să colecteze separat și cum se colectează separat corect, prin joc și joacă. Copiii sunt cei mai mari ambasadori ai colectării separate din fiecare casă. Ei pot aduce o schimbare de percepție și comportament în ceea ce privește gestionarea corectă a deșeurilor. Ne dorim ca prin intermediul orelor de educație ecologică din școli tot mai mulți elevi să înțeleagă faptul că deșeurile nu sunt gunoaie, ci resursă importantă, ce poate fi valorificată și să transmită acest mesaj mai departe, părinților, bunicilor, fraților, vecinilor, prietenilor.

Proiectul „10 minute de educație ecologică în școli” se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și va ajunge în toate școlile din județul Dolj.

Mulțumim elevilor, cadrelor didactice, pentru implicarea și deschiderea de care au dat dovadă prin nenumăratele solicitări de a face parte din acest proiect. Numai printr-o reală colaborare, putem sper la o schimbare de mentalitate și comportament în ceea ce privește gestionarea corectă a deșeurilor și păstrarea unui mediu curat și sănătos.

Populare

Recomandări

Copilă de 13 ani, răpită și violată

O fată de 13 ani a fost răpită, violată...

VIDEO/ Mehedinți. Țigări de 1 milion și jumătate de euro, confiscate de polițiști

Un bărbat de 47 de ani, cu cetățenie bulgară...

Beat și fără permis, a întrat cu mașina în gard

Un bărbat de 38 de ani din Poiana Mare,...

Urmărire ca-n filme! A fost oprit cu 23 de focuri de armă

Un bărbat care a condus băut, a fost oprit...