sâmbătă, iulie 20, 2024

Ultima ora

Sport

AJOFM Mehedinţi va organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Pe 14 octombrie 2022, începând cu ora 10.00, la PALATUL CULTURAL THEODOR COSTESCU (TEATRU), sala GHEORGHE ANGHEL, din Drobeta Turnu Severin, bulevardul Carol I nr 4, AJOFM Mehedinţi organizează Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți.

„Una dintre măsurile active de combatere a şomajului care a fost, este şi va fi mereu în atenţia instituţiei noastre o constituie organizarea periodică a bursei locurilor de muncă, măsură activă destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă.

Şi în acest an, pentru a oferi posibilitatea absolvenţilor instituţiilor de învăţământ şi altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care îşi oferă forţa de muncă, de a se întâlni în mod direct, fata in fata, cu angajatorii şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), scopul final urmărit fiind acela ca un număr cât mai mare de persoane să poată găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii lor profesionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru buna organizare şi desfăşurare a acestei acţiuni vor fi întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori, catalogul agenţilor economici participanţi.

În vederea depistării unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de profesii si meserii din diferite domenii de activitate, şi care să fie oferite tuturor persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Mehedinţi au inceput acţiunile de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă.

În acest sens, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă, agenţii economici care au locuri de muncă vacante sunt așteptați să participe la această acțiune, având astfel posibilitatea întâlnirii directe cu solicitanții de locuri de muncă”, potrivit unui comunicat de presă transmis de AJOFM Mehedinți.

Informaţii suplimentare privind modul de organizare şi desfăşurare a acestei noi ediţii a bursei locurilor de muncă pot fi obţinute de la sediul AJOFM Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, tel 0252/319029, e-mail: [email protected].

AFOFM Mehedinți organizează cursuri de formare profesională în diverse profesii şi meserii, astfel încât şomerii înregistraţi în evidenţele instituției (indemnizaţi şi neindemnizaţi) să dobândească noi aptitudini şi competenţe profesionale care să-i ajute să-şi găsească mai repede şi mai uşor un loc de muncă.

În această perioadă se fac înscrieri pentru cursuri de calificare/recalificare în meseriile de lucrător comercial, electrician în construcții, ajutor bucătar, femeie de serviciu, îngrijitor spații verzi și un curs de inițiere pentru operator introducere, validare și prelucrare date.

Orice șomer înregistrat (indemnizat sau neindemnizat) se poate înscrie la unul din cursurile menţionate mai sus, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

Politica