miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/Polițiștii i-au învățat pe gorjeni ce înseamnă violența domestică

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în municipiul Târgu Jiu, privind violența domestică. Astfel de activități au fost desfășurate în zona Victoria Pietonal, Piața Centrală, Piața 9 Mai și Parcul Central și au avut drept scop conștientizarea, în rândul cetățenilor, cu privire la necesitatea cunoașterii tipurilor de violență domestică precum și consecințele acesteia.

„Deoarece majoritatea cetățenilor înțeleg prin violență domestică doar violență fizică, scopul acțiunii a fost acela de a evidenția toate tipurile de agresiune domestică, precum cea economică, sexuală sau socială, dar și consecințele negative ale acestora”, transmite IPJ Gorj.

Prin discuțiile purtate cu cetățenii, au fost oferite recomandări pentru evitarea violenței domestice, precum și modalități de dezamorsare sau descurajare a agresivității în astfel de cazuri. Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost încurajarea cetățenilor să apeleze la organele de poliție atunci când sunt victimele oricărui tip de violență domestică și să nu se lase influențați de mituri privind această violență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica