joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nike și Michael Kors- două branduri cu tradiție

Nike – un brand cu nume de zeiță

Poate nu mulți știu, dar Nike, ca nume de brand, a fost inspirat de numele zeiței grecești a victoriei. De aici s-a inspirat  Phil Knight în 1971. Povestea începe însă cu 20 de ani în urmă, când antrenorul de atletism Bill Bowerman a apelat la Knight pentru a-l ajuta să creeze un nou stil de încălțăminte pentru atleți.

Împreună, având doar 50 de dolari disponibili, au început prospectarea pieței. Mai apoi au împrumutat de la tatăl lui Knight 1000 de dolari, încasările pe primul an atingând suma de 8000 de dolari. În perioada în care Puma și Adidas erau lideri de piață la încălțăminte sportivă, Phil Knight, sportiv fiind, a înțeles exact ce tip de încălțăminte trebuie să creeze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Logo-ul, creat de studenta la design grafic Carolyn Davidson a fost inspirat din aripa zeiței Nike.

Debutul pantofilor sport Nike a fost in 1972, la probele de atletism din Statele Unite, iar după 1980, gama Nike Air a devenit vârf de lance în încălțămintea sportivă,  nu doar în Statele Unite, ci în întreaga lume.  Este foarte adevărat că la succesul de care s-a bucurat  Nike Air a contribuit decisiv reclama făcută de Michael Jordan, care și-a lipit imaginea de Nike, fiind sursa de inspirație pentru majoritatea sportivilor si chiar pentru oamenii obișnuiți. Nike nu mai era doar un brand de pantofi sport, oricine purta Nike se identifica cu marele baschetbalist. Jordan a vândut visul american de a purta toată lumea aceeași încălțăminte cu vedeta de baschetbal, de a se simți ca Jordan în acei adidași.

Michael Kors- designerul care a reușit să îmbrace pe toată lumea

Brandul Michael Kors este astăzi un nume sonor în lumea modei, Kors fiind considerat designerul care a creat primele haine ”ready to wear” pentru femei, o idee revoluționară pentru începuturile carierei sale.

Michael Kors, binecunoscutul designer pe care îl știm astăzi, a început să creeze și să vândă haine în subsolul casei părinților din New York. Un început banal, probabil sute de adolescenți au făcut acest lucru de-a lungul timpului, cu mai mult sau mai puțin talent, însă șansa nu le-a surâs tuturor. I-a creat chiar rochia de mireasă a mamei sale, atunci când s-a recăsătorit, după care a urmat o educație pe tărâmul modei, înscriindu-se la  Institutul Tehnologic al Modei din New York.

Evoluția sa a fost fulminantă, talentul său creativ a fost remarcat și vedete precum Catherine Zeta-Jones, Heidi Klum, Michelle Obama, Jennifer Lopez și Jennifer Garner i-au purtat creațiile. Versatil și adaptabil, Kors a creat atât haine haute couture, exclusiviste, cât și haine ready to wear, la prețuri accesibile. Creațiile sale au o paletă foarte extinsă: de la genți, poșete, rucsacuri, încălțăminte elegantă și sport, haine din gama de lux,  precum și haine sport, accesorii,  în general putând satisface orice stil sau buzunar.

Așa cum el însuși spune: ”Dacă un designer este foarte priceput în ceea ce face, atunci el ar trebui să poată îmbrăca pe toată lumea”.

Iar Michael Kors chiar a reușit să îmbrace pe toată lumea!

Politica