joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Reținuți pentru trafic de droguri de risc şi mare risc

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, au fost reţinuţi 24 de ore pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar un al cincilea este cercetat sub control judiciar. În urma perchezițiilor au fost descoperite 70 de grame de cocaină și aproximativ 20 de grame de substanță vegetală, de culoare verde, precum și sumele de 17.325 de euro, 5.900 de lei și 510 lire sterline.

”La data de 21.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți au efectuat 10 percheziții domiciliare într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor, ”în cursul anului 2022, cinci inculpați au comercializat droguri de risc și de mare risc, precum și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, consumatorilor de pe raza județului Mehedinți.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de aproximativ 70 de grame de cocaină și aproximativ 20 de grame de substanță vegetală, de culoare verde, pe care s-a pus în evidenţă ADB-BUTINACA, precum și sumele de 17.325 de euro, 5.900 de lei și 510 lire sterline.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de un al cincilea inculpat.

”În cursul zile de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă a 4 inculpați”, se mai arată în comunicat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Politica