vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii din Dolj merg gratis la muzeu

Programul „Eu la Muzeu” a adus deja primii elevi la muzeele craiovene. Deși programul a ajuns la start încă de luni, inaugurarea oficială a avut loc miercuri, în prezența președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile și a directorului Muzeului Olteniei, Florin Ridiche.

Peste 250 de elevi din Dolj au călcat de la începutul săptămânii pragurile muzeelor craiovene. Programul „Eu la Muzeu”, inițiat de Consiliul Județean (CJ) Dolj, pare un real succes, iar dovada cea mai bună este reprezentată de zâmbetele și ochii mari ai elevilor care, în cele mai multe cazuri, au ajuns pentru prima oară la un muzeu.

Timorați de prezența multor oameni cu camere de luat vederi și microfoane, dar și de bărbați în costume, cei mici s-au arătat încântați de cele văzute.
„Sunt prima oară la un muzeu și îmi place foarte mult. Cel mai mult mi-au plăcut armele. Sper să mai venim”, a spus Andrei, elev în clasa a 6-a.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alți elevi, prezenți miercuri la Muzeul Olteniei, s-au arătat impresionați de sălile cu obiecte din vremea comunismului. Aceștia n-au avut ocazia să vadă televizoare alb-negru sau telefoane cu roată decât pe la bunicii care le-au păstrat.
„Îmi place acel televizor care este foarte mic și vechi. A fost acolo și un telefon cu fir și cu o roată cu numere. Și acela mi-a plăcut”, a spus impresionat un alt elev doljean.

Transport și masă gratis!

Prezent la eveniment, președintele CJ Dolj Cosmin Vasile a vorbit despre proiect și a subliniat faptul că 10 mii de elevi din Dolj vor avea oportunitatea să ajungă la muzee. Transportul și masa sunt asigurate de către CJ.
„A debutat un program pe care CJ l-a aprobat începând cu acest an. Este un proiect care se adresează elevilor de clasa a 6-a și a 7-a de la toate școlile din județ. Primii vizitatori au venit, elevi din mai multe localități ale județului. Dorim ca prin acest proiect să facilităm accesul tuturor tinerilor din județ și o interacțiune cu istoria, cu cultura și civilizația românească.  Aproximativ 10 mii de elevi vor trece pragul muzeelor. Bugetul este de 350 de mii de lei. Este suportat în totalitate de CJ și se referă la tot ce înseamnă transport și o masă la restaurant”,a spus președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, a fost de asemenea prezent la inaugurarea programului. Acesta a vorbit despre entuziasmul copiilor și despre capacitatea maximă pe care muzeele și-o permit zilnic.
„Copiii sunt entuziasmați, sunt curioși. Mulți dintre ei vin prima dată, iar butaforia din săli și piesele de patrimoniu îi atrag foarte mult. Nu lipsește niciun copil, exact cum sunt programați. Vor avea posibilitatea să viziteze și Casa Băniei și Centrul Brâncuși, dar și secția de Științe ale naturii. Colegii sunt implicați la maxim în ghidaj și informații. Până la 250 de elevi pot vizita zilnic muzeele, împărțiți în grupuri”, a spus Florin Ridiche.

Foto: Facebook/Muzeul Olteniei

Politica