joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în Olt

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit marți, 20 septembrie, prima tranșă de vaccin antigripal, pentru sezonul 2022-2023. Aproape 35 de mii de persoane sunt considerate la risc și ar trebui vaccinate.

Vaccinarea antigripală este cea mai sigură metodă de protejare în fața virozelor sezonului rece, astfel că Ministerul Sănătății a demarat livrarea serului, iar el a ajuns în Olt.

„Ne-a fost repartizată cu titlul gratuit o primă tranșă de vaccin gripal sezonier pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc. Marți, 20 septembrie, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 20.607 doze de vaccin antigripal, respectiv produsul biologic INFLUVAC TETRA (monodoza). Pentru sezonul rece 2022-2023, DSP Olt a catagrafiat 34.991 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Perioada de supraveghere a afecțiiunilor respiratorii pentru acest sezon va debuta din 3 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând de miercuri, 21 septembrie, toți coordonatorii unităților sanitare cu paturi, cabinetelor de medicină de familie, MAI, SRI, MAPN sunt așteptați la depozitul Antiepidemic al DSP Olt pentru ridicarea primei tranșe de vaccin antigripal, în vederea imunizării categoriilor de risc.

Politica