Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în Olt

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit marți, 20 septembrie, prima tranșă de vaccin antigripal, pentru sezonul 2022-2023. Aproape 35 de mii de persoane sunt considerate la risc și ar trebui vaccinate.

Vaccinarea antigripală este cea mai sigură metodă de protejare în fața virozelor sezonului rece, astfel că Ministerul Sănătății a demarat livrarea serului, iar el a ajuns în Olt.

„Ne-a fost repartizată cu titlul gratuit o primă tranșă de vaccin gripal sezonier pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc. Marți, 20 septembrie, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 20.607 doze de vaccin antigripal, respectiv produsul biologic INFLUVAC TETRA (monodoza). Pentru sezonul rece 2022-2023, DSP Olt a catagrafiat 34.991 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Perioada de supraveghere a afecțiiunilor respiratorii pentru acest sezon va debuta din 3 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Începând de miercuri, 21 septembrie, toți coordonatorii unităților sanitare cu paturi, cabinetelor de medicină de familie, MAI, SRI, MAPN sunt așteptați la depozitul Antiepidemic al DSP Olt pentru ridicarea primei tranșe de vaccin antigripal, în vederea imunizării categoriilor de risc.

Populare

Recomandări

Ciucă se confesează: „Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, într-un interviu...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.12 – 11.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Tichetele de sportiv pentru copii se amână pentru 2024

Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică...