Economia la energie de la SCJU Craiova nu va afecta pacienții

Economia la energie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova nu va afecta pacienții, spun reprezentanții unității medicale. În plus, măsura este una preventivă, în acest moment spitalul neavând restanțe la plata facturilor pentru energia electrică.

„Pentru energia electrică plătim lunar, în medie, 350.000 lei. Suntem cu toate plățile la zi. Nu avem restanțe către furnizori. Pacienții nu vor fi afectați de măsurile dispuse”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Gabriela Tănasie, directorul economic al SCJU Craiova.

Reamintim, că printr-o decizie luată la finele săptămânii trecute, conducerea SCJU Craiova și-a anunțat angajații să fie mai atenți la consumul de energie electrică. Astfel, se va reduce numărul surselor de iluminat, atât în saloane cât și pe holuri. Totodată, utilizarea surselor de încălzire suplimentare va fi interzisă.

„În ceea ce privește criza energiei și propunerile Comisiei Europene, pentru optimizarea consumului de energie și implicit reducerea costurilor spitalului, începând cu data de 16.09.2022 se va proceda la reducerea numărului surselor de iluminat (atât în saloane cât și pe holuri). Pe această cale vă solicităm ca la terminarea programului să nu lăsați conectate echipamentele electronice (calculatoare, imprimante etc.). De asemenea este interzisă utilizarea de surse de încălzire suplimentare cum ar fi: calorifer electric, aerotermă, etc.”, se arată în decizia menționată.

Totodată, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova anunță faptul că, în perioada următoare, echipa tehnică a spitalului va face controale „în vederea eliminării de consumatori de energie”.

Populare

Recomandări

Caz rar de gripă aviară transmisă la om! Persoana lucrează la o fermă de păsări

Un caz rar de gripă aviară transmisă la om...

Economie la curent în școlile din Târgu Jiu. Ore mai scurte pentru elevi

Mai multe școli din Târgu Jiu și în județul...

Mehedinți. Piața dintr-un cătun uitat de lume, inaugurată cu mare fast

Localnicii din satul Slașoma, comuna Pădina, județul Mehedinți, au...

VIDEO/ La cină, pe întuneric! Criza energetică dă naștere unui nou concept în restaurante

În inima Uniunii Europene, la Bruxelles, patronii unor restaurante...