vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. S-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea drumului județean dintre Plopi și Balota

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat marți, 13 septembrie, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DJ 606A (19,3 km), cuprins între DJ 561A (Plopi) și DN 6 (Balota), un drum important care asigură accesul către Aerodromul Drobeta, investiția fiind realizată cu fonduri europene și de la bugetul Consiliul Județean Mehedinți. Drumul se află de-a lungul comunelor Tâmna, Livezile, Hinova, Prunișor și Șimian.

Mă bucur că a venit momentul să semnăm acest contract. Este o lucrare pentru care s-au făcut eforturi de-a lungul timpului pentru a se primi finanțare, dar iată, am reușit să ducem lucrurile în linie dreaptă așa cum am făcut-o și cu alte investiții! Traseul proiectului asigură accesul locuitorilor în satele Ștefan Odobleja, Izvorălu de Jos și Izvorălu și permite legături cu satele Gârnița, Mijarca, Arvătești și Manu.

Pe lângă platforma de rulare, se vor realiza 44 legături cu drumurile laterale, șanțuri betonate și rigole carosabile, se vor face trotuare și piste de biciclete pe o distanță de aproape 2 km, 25 accese la proprietăți și se va monta parapet pe o distanță de 2,4 km, acolo unde structura drumului necesită acest lucru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Durata de proiectare și execuție asumată de asocierea de firme care a câștigat licitația este de 20 luni, dar am convingerea că acest timp va fi redus, astfel încât, la anul, pe vremea aceasta, să vorbim despre primul strat de asfalt în cadrul investiției. Drumuri bune să avem!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica