ANM: Vreme capricioasă în întreaga ţară, în următoarele două săptămâni

Vremea va fi oscilantă pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu perioade în care valorile termice maxime vor ajunge chiar şi la 30 de grade Celsius, dar şi intervale în care temperaturile nu vor mai depăşi 25 de grade şi va ploua, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni, valabilă pentru 12 – 25 septembrie, relatează Agerpres.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 24 – 25 de grade şi minime de 10 – 12 grade. La jumătate săptămânii (15 – 16 septembrie), vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime în jurul a 30 de grade şi minime de 15 – 17 grade. După acest interval vremea se va răci treptat, dar semnificativ, urmând să devină răcoroasă în perioada 19 – 22 septembrie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 17 – 18 grade, iar a celor minime de 7 – 8 grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se estimează o încălzire uşoară, spre o medie a maximelor în jurul a 22 de grade şi minime de 10 grade. Probabilitatea pentru ploi, posibil însemnate cantitativ, va fi ridicată între 16 şi 18 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar şi pe arii restrânse vor fi posibile şi la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la începutul intervalului (12 şi 13 septembrie), când media maximelor va fi în jurul valorii de 10 grade, iar cea a minimelor de 3 – 4 grade. În perioada 14 – 16 septembrie încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 17 – 18 grade, în timp ce minimele vor oscila între 8 şi 10 grade. Din data de 17 septembrie, valorile termice vor fi tot mai scăzute de la o zi la alta, urmând să se atingă maxime de numai 6 grade şi minime în jur de zero grade. Finalul celor două săptămâni va aduce maxime în jurul a 10 – 12 grade şi minime de 2 – 4 grade. Local şi temporar, vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referinţă. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 15 – 18 septembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Râmnicu Vâlcea. Minor înjunghiat la școală de un coleg

Un elev din Râmnicu Vâlcea a fost înjunghiat la...

Accident în Gorj. Șoferul s-a urcat băut la volan

Un bărbat de 41 de ani, din Târgu Jiu,...

Dolj. Și bătut, și cu mașina distrusă

Polițiștii Secției nr.4 Poliție Rurală Coșoveni au fost sesizați...

Un oraș din România, în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2023

Revista TIME a lansat lista anuală a celor mai...