marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Weekend de foc pentru pompierii mehedințeni: au stins 33 de incendii

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 33 de incendii, salvarea victimelor unui accident rutier, evacuarea apei din beciul unei case, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 53 de persoane cu diverse afecțiuni medicale.

Cadrele ISU Mehedinți au desfășurat misiuni de supraveghere cu ocazia Festivalului Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”. Salvatorii au intervenit, în acest weekend, la un accident rutier produs pe raza localității Eșelnița. În urma accidentului, cinci victime au fost rănite ușor și au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Orșova, în stare de conștiență.

Pompierii au acționat și pentru localizarea și stingerea a 30 de incendii izbucnite la vegetație uscată, pe raza a 20 unități administrativ-teritoriale: Breznița Ocol (3), Gârla Mare, Vânju Mare (3), Izvoru Bârzii (4), Pădina (3), Orșova, Burila Mare, Gogoșu, Jiana, Punghina, Corcova, Bălăcița, Șimian, Bâcleș (2), Șișești, Bala, Căzănești, Drobeta Turnu Severin, Rogova și Hinova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Flăcările au cuprins aproximativ 338 hectare de vegetație uscată, lăstăriș și miriște, 26 hectare de litieră, o livadă de aproximativ 200 mp și butași de vie pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Pentru stingerea incendiilor au acționat și voluntari ai SVSU Punghina, SVSU Bălăcița și SVSU Bâcleș, cauza probabilă de izbucnire a acestora fiind determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

„Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este INTERZISĂ, fiind un pericol major pentru viața acestora, iar în condițiile meteorologice actuale, perioade de caniculă și secetă prelungită, manifestarea incendiilor poate fi extrem de violentă, afectând: gospodării, construcții, rețele electrice, păduri și animale. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru stingerea acestora”, potrivit ISU Mehedinți.

Politica