Autocar românesc, zdrobit în Bulgaria! 3 români au murit

Trei cetățeni români și unul străin au murit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un accident în care a fost implicat un autocar românesc lângă Veliko Tarnovo, în Bulgaria. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. 

Accidentul s-a soldat de asemenea cu nouă răniţi, dintre care unul este în stare critică, potrivit presei bulgare.

România a trimis un elicopter SMURD pentru a evalua starea răniților, deocamdată internați în Bulgaria, și pentru a-i transfera eventual în țară. Alte trei elicoptere SMURD sunt pregătite pentru un eventual transfer de pacienți către România, a anunțat purtătorului de cuvânt al MAE, Ralu Filip.

„La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români”, transmite DSU.

Românii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei intervenţii medicale, la spitalul din Bulgaria. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, 5 pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi aduși în țară cu mai multe elicoptere. 

„Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10:50 pentru cei 5 pacienți. Am trimis un elicopter a prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit. Au fost pregătite și urmează să decoleze alte trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa. Vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească”, a precizat Arafat, la Digi24.

Autocarul se îndrepta spre România, venind de la Istanbul. Potrivit presei bulgare, autocarul a ratat virajul în apropiere de satul Kutsina și a lovit o mașină oprită, înmatriculată în Veliko Târnovo. Autocarul s-a lovit apoi de partea dreaptă și de un copac de pe marginea drumului.

Foto: Facebook/ Sozmedia

Populare

Recomandări