VIDEO/ Incendiu la o pensiune din Vâlcea. 14 copii au ajuns la spital

Zeci de persoane au rămas captive, luni noaptea, într-o pensiune cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs în jurul orei 03.06, în localitatea Brezoi, sat Păscoaia. Acolo erau cazate 52 de persoane (41 de copii, 10 adulți și administratorul pensiunii), conform gazetavalceana.ro.

„Pentru stingerea incendiului izbucnit la parterul clădirii, în camera centralei termice, la fața locului s-au deplasat : cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD și o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ”, au anunțat pompierii.

14 copii și 1 însoțitor au fost transportați la Spitalul Brezoi, iar 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon. Starea copiilor este una bună, intoxicațiile fiind ușoare, după cum notează sursa citată.

sursă video: YouTube/Claudia Stanciu – Se intampla in Valcea

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafata de 30 mp. Au fost degradate : centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii. Cercetările preliminare efectuate la fața locului aratăî că incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației. Incendiul a fost lichitat după aproape o oră de la anunțarea acestuia”, a mai precizează ISU Vâlcea.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.10 – 09.10.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Miercuri, zi liberă pentru elevi şi profesori

Elevii și preșcolarii vor avea liber miercuri, 5 octombrie,...

Mehedinți. S-a deschis anul universitar 2022 – 2023, la Drobeta Turnu-Severin

Anul Academic 2022-2023 a fost deschis, astăzi, la Centrul...

Amendă de 100.000 lei pentru depozitul ecologic al Doljului

Ce nereguli au constatat comisarii Gărzii de Mediu Dolj La...