vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria face pistă de Karting. Craiovenii vor plăti între 55 și 150 de lei pentru 5 minute

Primăria Craiova a găsit întrebuințare pentru velodromul din parcul Nicolae Romanescu, unde a amenajat o pistă pentru karturi electrice. R.A.D.P.F.L este instituția care se va ocupa de organizare și întreținere. Pista este destinată atât adulților, cât și copiilor, fiecare grupă de vârstă beneficiind de un regulament diferit.

Marea problemă a noii piste de karting este tariful. Acesta poate ajunge până la 150 de lei pentru 5 minute, în funcție de ceea ce participanții vor să facă pe pistă. Pentru o plimbare simplă de 5 minute, craiovenii vor trebui să scoată din buzunar 55 de lei. La categoria RACE, doritorii vor plăti 100 de lei pentru 5 minute, iar la categoria drift, 150 de lei pentru același interval de timp.

În ședința Consiliului Local (CL) Craiova, unde proiectul a fost și aprobat, au existat discuții cu privire la tariful exagerat. Consilierul USR Cezar Dragoescu a cerut informații despre tarfiul foarte mare, menționând că în alte părți tarifele sunt mai accesibile și a cerut înjumătățirea acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Când am întrebat despre tarif, că este prea mare, mai ales pentru copii, mi s-a spus că nu este destinat copiilor, deși în proiect se face referire la copii. Doamna viceprimar a spus că este cel mai ieftin din România, lucru care nu este adevărat. Avem la București mai ieftin cu 15-20%. Am văzut că este făcut în parteneriat cu Ford, angajații sunt ai R.A.D.P.F.L, deja plătiți, velodormul este pus la dispoziție gratuit. Noi nu avem niciun cost. Eu nu știu cum s-a ajuns la tariful acela. Solicităm înjumătățirea tarifului și să rămână același timp, sau să rămână tariful dar să se dubleze timpul”, a spus consilierul USR.

Primarul Olguța Vasilescu a răspuns și a negat o parte dintre aceste lucruri, afirmând că Cezar Dragoescu se află în necunoștiință de cauză.

„Ne-am uitat și noi pe toate tarifele, iar la clasa acestor mașini de kart, prețurile sunt cele mai mici. Cei de la Universitate sunt proprietarii acestor mașini și din studii a reieșit faptul că este un sport foarte costisitor. Cauciucurile, piese care trebuiesc schimbate destul de des iar în aceste condiții vor trebui făcute investiții pe parcurs mult mai mari decât la alte sporturi”, a spus edilul Craiovei.

Pista de pe velodromul din parcul Romanescu va avea o lungime de 130 de metrii și o lățime de 50 de metri, iar suprafața va fi acoperită cu bitum.

Politica