miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Harta lui Medvedev: Ucraina împărțită între Rusia, Polonia, Ungaria și România

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fostul președinte Dmitri Medvedev, a publicat miercuri pe contul său de Telegram o hartă care arată Ucraina dezmembrată.

Conform hărții, teritoriul Ucrainei s-ar limita doar la regiunea Kiev, restul fiind sub administrarea Rusiei, a Poloniei, României și Ungariei, scrie digi24.ro

Medvedev susţine că harta a fost creată de „analişti occidentali“, însă nu i-a nominalizat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot estul şi sudul Ucrainei ar fi arondate Federaţiei Ruse, iar partea de vest ar aparţine Poloniei. De asemenea, zona de nord ar fi împărţită între Rusia şi Polonia, în timp ce regiunea Uzhgorod ar aparţine Ungariei. România ar prelua provinciile Cernăuţi şi Viniţa. Ucraina ar mai rămâne doar din regiunea Kiev.

„În acest fel, Dmitri Medvedev a recunoscut încă o dată că scopul Rusiei este distrugerea Ucrainei”, scrie presa ucraineană.

Narativul dezmembrării Ucrainei și împărțirii teritoriului cu vecinii occidentali este un mesaj folosit des de propaganda rusă.

Nu este pentru prima dată când oficiali ruși susțin că Occidentul plănuiește împărțirea teritoriului Ucrainei, fără a prezenta niciun fel de dovadă în acest sens. În repetate rânduri, oficiali de la Kremlin au vorbit despre un plan al SUA de a susține trecerea unei părți însemnate din teritoriul ucrainean către Polonia.

Foto: Twitter/UkraineWorld

Politica