O fetiță de 7 ani, primul copil diagnosticat cu botulism

Primul caz de botulism la un copil înregistrat în județul Suceava este la o fetiță în vârstă de 7 ani, din comuna Zvoriștea, care a mâncat o conservă depozitată în condiții improprii, relatează Monitorul de Suceava.

Fetița era la câmp, împreună cu familia, și a fost singura care s-a îmbolnăvit. La scurt timp după consum copilul a manifestat tulburări digestive, dar familia s-a prezentat cu el la Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava după 5 zile de la debut, în data de 15 iulie.

După ce au exclus o toxiinfecție alimentară, medicii de la secția Pediatrie au solicitat consult din partea infecționiștilor, care au diagnosticat botulismul. Medicul-șef al secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu, a declarat că boala apare extrem de rar la copii, acesta fiind primul caz atât pentru ea, cât și pentru ceilalți medici din secție.

Este al treilea caz de botulism diagnosticat în județul Suceava în acest an.

Botulismul este o boală rară, extrem de gravă, provocată de neurotoxina botulinică eliberată de o bacterie. Omul o poate contracta prin ingestia de alimente contaminate (marea majoritate, conserve incorect sterilizate) sau dacă o rană deschisă ajunge în contact cu sporii bacteriei. În absența unui tratament rapid, infecția provoacă paralizie, dificultăți severe de respirație și deces. Neurotoxina botulinică este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute.

Populare

Recomandări

Slatina. Un bărbat a murit după ce a căzut de la etaj

Un bărbat de 68 de ani din Slatina a...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.10 – 09.10.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Dolj. 239 de locuri de muncă, vacante în Spaţiul Economic European

239 de locuri de muncă vacante sunt oferite de...

Şoferul unui microbuz şcolar, prins beat la volan

Polițiștii au prins un șofer de microbuz școlar care...