Mehedinți. Ploaia torențială a făcut prăpăd în mai multe localități

Mai multe străzi au fost inundate marți seara în Drobeta-Turnu Severin după o ploaie torențială, iar canalizările au cedat. Pompierii au fost solicitați să intervină în cartierul Schela Cladovei, pentru evacuarea apei din două gospodării.

”Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru și o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei dintr-o bucătărie a unei case de locuit, dar și din curtea unei gospodării”, se arată în comunicatul ISU.  

De altfel, dispeceratul ISU Mehedinți a transmis mesaje prin sistemul Ro-Alert către 11 Unități Administrativ Teritoriale pentru avertizarea populației din zonele de Nord și Vest ale județului, vizate de Codul Roșu meteorologic.

Au fost avertizate prin sistemul Ro-Alert 20 de Unități Admini-strativ Teritoriale vizate de Codurile hidrologice Portocalii,  instituite pe râurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnățui și Motru.

”La nivelul județului Mehedinți, lucrători din cadrul Secției Drumuri Naționale Orșova au intervenit noaptea trecută pentru îndepărtarea aluviunilor căzute de pe versant, pe  Drumul European E 70, zona viaductului Bahna”, se mai arată în comunicat.

Încă de noaptea trecută, echipele distribuitorului de energie electrică au fost în teren, acționând în mai multe localități din județ.

În această dimineață, la ora 10:00, se înregistra un număr de 667 consumatori fără curent electric din localitățile Șovarna, Rudina și Ohaba pe LEA 20 kV Câmpu Mare – Bala, echipele lucrând pentru remedierea deficiențelor.          

Populare

Recomandări