sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taxă pentru a vizita Veneția. Când intră în vigoare măsura

Veneția, 260.000 de locuitori, se pregătește să devină primul oraș din lume cu taxă de intrare. Scopul măsurii luate de autoritățile capitalei regiunii Veneto este să reducă numărul de turiști.

Taxa fusese propusă în vara lui 2021, înainte de pandemia de COVID-19. Răspândirea virusului a făcut situația dificilă, deoarece sosirile în masă au trebuit să fie restricționate, astfel încât experiența să fie una sigură atât pentru vizitatori, cât și pentru rezidenți.

Costul biletului va fi între 3 euro și 10 euro, a anunțat consilierul pentru turism al lagunei, Simone Venturini. Prețul nu va fi fix, ci va varia în funcție de numărul de vizitatori, relatează libertatea.ro care citează CNN. Taxa se aplică începând cu 23 ianuarie 2023.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit deciziei, sunt multe excepții de la plata biletului de intrare: cei care au rezervată cazarea la hotel (taxa este inclusă în prețul rezervării); locuitorii și copiii cu vârsta sub 6 ani; persoanele cu dizabilități; proprietarii de locuințe venețiene: cei care vin în oraș în vizită la rude; cei care vin să participe la un eveniment sportiv sau cultural.

Consilierul pentru turism Simone Venturini a spus că prețul nu va fi fix, ci va varia în funcție de numărul de vizitatori. Cu cât sunt mai multe cereri de intrare, cu atât costul este mai mare, a explicat oficialul.


Politica