vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța revine la certificatul verde

Guvernul de la Paris pregătește un proiect de lege pentru reintroducerea certificatelor verzi la intrarea în țară, iar ministrul sănătății a recomandat purtarea măștilor în mijloacele de transport în comun, potrivit RFI, în contextul în care numărul de cazuri zilnice COVID crește.

Conform proiectului de lege, publicat pe site-ul Atlantico și confirmat de Ministerul Sănătății, Franța intenționează să introducă certificate verzi la granițele sale europene, în Corsica și în teritoriile de peste mări.

Noua lege le cere persoanelor cu vârsta de peste 12 ani să arate o dovadă de vaccinare, a unui test PCR recent negativ sau a trecerii prin boală, pentru a putea intra pe teritoriul Franței. De asemenea, angajaților din serviciile de transport li se poate cere să dețină un certificat verde valid, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luna trecută, au fost înregistrate 50.000 de cazuri pe săptămână, în medie, și totodată, a crescut și rata de spitalizare. Deși rata infecțiilor este cu mult mai scăzută față de 350.000 de la sfârșitul lunii ianuarie, guvernul ia măsuri de precauție.

Politica