Solistul trupei Green Day renunţă la cetăţenia americană: „Țară mizerabilă”

Solistul trupei Green Day, Billie Joe Armstrong, a anunțat în timpul unui concert susținut în Londra că vrea să renunțe la cetățenia americană și să se stabilească în Marea Britanie, fiind revoltat de decizia Curții Supreme de vineri de a revoca dreptul la avort în Statele Unite, asigurată de legea federală Roe v. Wade, scrie news.ro.

„Sunt prea multe prostii în lume ca să te întorci în această ţară mizerabilă. Nu glumesc, veţi auzi mai multe de la mine în următoarele zile”, a declarat el mulţimii, înainte de a striga: „Fuck America”, potrivit BFM TV.

După decizia luată de Curtea Supremă americană, numeroşi artişti s-au mobilizat pentru a denunţa această revocare. Unii, precum Taylor Swift, Olivia Rodrigo şi Phoebe Bridgers, s-au folosit de reţelele de socializare sau de scenă pentru a-şi striga revendicările.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alţii, precum Lizzo sau Rage Against the Machine au anunţat că fac donaţii în beneficiul programelor americane de planificare familială, scrie hotnews.ro

Emblematica lege Roe v. Wade, care din 1973 a garantat dreptul femeilor americane de a avorta, a fost revocată pe 24 iunie 2022, majoritatea judecătorilor considerând-o astăzi „total nefondată”. Prin urmare, fiecare stat este acum liber să o interzică.

Guvernatorii din California, Oregon şi Washington au anunţat deja o iniţiativă comună pentru a garanta accesul la avort. Dar mai multe state, după Missouri, care a anunţat pe 24 iunie că este „primul” care interzice avortul, au luat deja aceeaşi decizie.

Foto: Facebook/Green Day

Populare

Recomandări

Olimpicii Craiovei, premiați de 1 iunie

Elevii craioveni cu rezultate excepţionale la concursurile naționale și...

VIDEO/ A luat foc Trenul Regal 

Locomotiva cu abur a Trenului Regal a luat foc,...

Bărbatul din Slatina și-a ucis prietena din gelozie

Bărbatul de 50 de ani care şi-a ucis concubina...

Rezidenții cu note mici, trimiși să se facă medici de familie

Ministrul Alexandru Rafila i-a trimis pe rezidenții cu note...