marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, calificată direct la Cupa Mondială

World Rugby a anunțat astăzi oficial că a încheiat toate procedurile legate de apelul Federației Spaniole de Rugby în cazul sancțiunilor primite ca urmare a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate.

Comisia de Apel a World Rugby a respins apelul depus de forul iberic de specialitate. Decizia Comisiei Independente numite de forul mondial care a analizat cazul rămâne neschimbată, precum și sancțiunile impuse de forul mondial. România se califică astfel direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023 ce va avea loc în Franța.

România va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmând să dispute meciurile la Bordeaux și Lille.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stejarii vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urmând să întâlnească apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Scoția pe 30 septembrie și echipa calificată ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

„Suntem bucuroși că România a revenit la Cupa Mondială de Rugby și este în acest moment singura națională masculină a țării noastre care participă la un eveniment global. Nu trebuie să diminuăm cu nimic meritul jucătorilor pentru că ei au dus echipa România într-o poziție calificabilă, să nu uităm că în toamnă urma să participăm în Franța la turneul de recalificare. Nu este un cadou pe care îl primim, este un loc pe care echipa l-a obținut prin muncă. Eforturile au fost uriașe și trebuie să le mulțumim jucătorilor, antrenorilor și tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate în ultimii ani. Situațiile nu au fost cele mai bune în această campanie de calificare. Dacă vă reamintiți am început în 2021 antrenându-ne prin malluri și fără un teren clar de antrenament și de meci, cu întârzieri bugetare, multă birocrație și puțină predictibilitate, cu Federația amendată că nu a putut juca pe Arcul de Triumf meciurile de anul trecut, cu pandemie și cu o schimbare a generațiilor. Tocmai de aceea este importantă această calificare. Revenind la Cupa Mondială, vom evolua într-o grupă extrem de grea cu campioana mondială Africa de Sud, Irlanda, Scoția și probabil Tonga, iar obiectivul nostru este de a obține cel puțin o victorie. Avem nevoie de susținere din partea tuturor, urmează o perioadă lungă de pregătire în care echipa națională are nevoie de liniște, de stabilitate, de cele mai bune condiții. Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf va fi baza centrală a pregătirii Stejarilor pentru Cupa Mondială”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

În luna aprilie, World Rugby anunța oficial sancțiunile primite de Spania drept consecință a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin Van Den Berg), sancțiuni impuse ca urmare a deciziei Comisiei Independente numite de forul mondial. Federația Spaniolă de Rugby a făcut apel la această decizie, care a rămas neschimbată. Astfel, România se califică direct la Cupa Mondială din 2023, iar Portugalia merge la turneul de recalificare ce are loc în noiembrie în Franța.

sursa: rugbyromania.ro

Politica