joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Drapelului, sărbătorită la Craiova

Duminică s-au împinit 174 de ani de la adoptarea steagului tricolor al României. Ziua Drapelului a fost sărbătorită de la primele ore și la Craiova. Evenimentul a fost celebrat în Piața Tricolorului , iar la ceremonie au fost prezente mai multe oficialități locale, dar și câțiva trecători care s-au oprit să marcheze momentul.

Prezent la eveniment, Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Mihai Neațu a ținut să onoreze drapelul și a vorbit despre rolul crucial al acestui simbol al statului de-a lungul parcursului istoric al României.

„Marcăm 174 de ani de când, în tumultul de început al Revoluției pașoptiste, Guvernul provizoriu din Țara Românească adopta steagul tricolor prin primul său decret, așezând astfel mai presus de orice această cheie de boltă a identității naționale, care avea să ne fie reper statornic pe drumul împlinirii destinului istoric. Să reflectăm, totodată, asupra faptului că s-au împlinit 15 ani de când drapelul țării noastre se înalță alături de cel al Uniunii Europene – dovada că idealurile care au însuflețit generații la rând își găsesc răspunsul în realitatea onorantă a prezentului, iar România este un stat puternic, respectat și implicat. Ne-a adus aici un parcurs cu numeroase încercări, dar și cu strălucite reușite obținute sub stindardul național, prin luptă, prin devotament, prin acte de eroism și dureroase sacrificii – de la cucerirea suveranității, în Războiul de Independență, la înfăptuirea și apărarea unității și, mai târziu, la redobândirea libertății, în Revoluția din Decembrie 1989. De aceea, astăzi, când celebrăm Ziua Drapelului, aducem un cuvenit omagiu celor care, de-a lungul veacurilor, și-au pus viețile în slujba marilor noastre aspirații și, în egală măsură, ne exprimăm prețuirea pentru toți cei care, indiferent de sfera în care își îndeplinesc misiunea, poartă tricolorul pe toate meridianele și consolidează prestigiul internațional al României“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Mihai Neațu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica