sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgujienii, avertizați să distrugă ambrozia. Poliția Locală are amenzile pregătite

Poliția Locală Târgu Jiu informează proprietarii de terenuri infestate cu buruiana ambrozia că au obligația legală de a lua toate măsurile necesare pentru distrugerea acesteia, în scopul prevenirii consecințelor negative pe care le are asupra sănătăţii populaţiei.

Combaterea ambroziei este reglementată de Legea nr. 62/2018 și de Hotărârea de Guvern nr. 707/2018 pentru aprobarea normelor metodologice, iar nerespectarea prevederilor menționate în aceste acte normative se sancționează cu amendă de la 1.000 – 5.000 lei (persoane fizice) și cu amendă de la 10.000 lei – 20.000 lei (persoane juridice).

Ambrozia este o plantă perenă, cu răspândire agresiv-invazivă. Perioada de polenizare este lungă, de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii octombrie. Mai, iunie și începutul lunii iulie, când planta se află în stare vegetativă, fără a elibera polen, reprezintă perioada optimă în care se poate face eradicarea plantei. De la an la an, tot mai multe persoane dezvoltă alergie la ambrozie, iar vârsta de debut a simptomelor este tot mai mică. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne implicăm pe termen lung în lupta împotriva ambroziei”, informează Poliția Locală Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica