Rusia a bombardat Delta Dunării! Fake-news-uri despre destinaţiile turistice din România

Date:

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) cere Guvernului României să se implice în promovarea destinaţiilor de vacanţă din România, dar şi a fake-news-urilor referitoare la acestea, dând ca exemplu o ştire difuzată de o televiziune cu titlul „Delta Dunării a fost bombardată de Rusia”, se arată într-o scrisoare deschisă remisă presei de către asociaţie.

Scrisoarea deschisă a fost trimisă premierului Nicolae Ciucă, ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, şi ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, scrie Agerpres.

În document se subliniază că Delta Dunării este o destinaţie de vacanţă sigură, chiar dacă în seara zilei de marţi, 21 iunie, o televiziune a titrat „Rusia a bombardat Delta Dunării”.

„În cadrul aceleeaşi emisiuni, în acelaşi context, este citat domnul ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, cu mesajul ‘Există informaţia că ruşii vizează canalele de transport’, o declaraţie pe care o considerăm scoasă din context şi care suntem convinşi că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării. Cerem autorităţilor să se implice mult mai activ în promovarea destinaţiilor de vacanţă, din care face parte şi Delta Dunării”, se precizează în scrisoarea deschisă a AMDTDD.

Sursa amintită menţionează, de asemenea, că dacă la începutul anului rezervările făcute de turişti arătau o revenire a oaspeţilor în Deltă, situaţia s-a schimbat după declanşarea conflictului armat din ţara vecină.

„Vă solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, să vă implicaţi activ, conform atribuţiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriţi cu atenţie fiecare declaraţie, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic şi turiştii să aibă de suferit ca urmare a unor informaţii false propagate pe canalele media. Vă solicităm să consideraţi, aşa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanţi contributori la PIB-ul României şi să nu acceptaţi subminarea acestei industrii, atât de greu încercate”, se mai afirmă în documentul transmis de către AMDTDD.

Foto: Facebook/Asociația Delta Dunării

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...