vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, debut cu victorie la Campionatul Mondial

Echipa națională de handbal feminin U20 a României a debutat cu victorie la Campionatul Mondial. Tricolorele au învins Angola cu scorul de 26-23 (12-10), principala marcatoare pentru România fiind Mihaela Mihai, cu 6 goluri.

„Ştiam despre Angola că e o echipă cu jucătoare foarte tehnice, care au calităţi fizice impresionante, forţă în regim de viteză, foarte agile şi cu un joc extrem de incomod. Schimbă permanent sistemul de apărare şi pe cel de atac, iar asta poate pune probleme oricui.

Am intrat foarte bine în meci, am luat doar 4 goluri când am început să avem câteva probleme în apărare şi am pierdut mingi foarte uşor, apoi le-am dat lor posibilitatea să înscrie foarte repede. Mă bucur că ne-am păstrat capul pe umeri şi că în repriza a doua am reuşit să îi surprindem, să găsim soluţii indiferent de sistemele lor de joc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vreau să le felicit pe fete pentru victoria asta, chiar dacă a fost obţinută cu unele emoţii. Cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, ceea ce ne dă speranţe pentru meciurile care vin”, a declarat antrenorul României, Horaţiu Paşca, după victoria cu Angola.

În cealaltă partidă disputată în grupa E, din care face parte România, Cehia a învins Lituania cu 33-16. Următoarele meciuri din grupă pentru tricolore vor avea loc vineri, cu Lituania, la ora 14:30, și sâmbătă, cu Cehia, la ora 16:30.

Primele două clasate din grupa României se califică în grupa principală III, unde li se vor alătura primele două clasate din grupa F, din care fac parte Germania, Slovenia, Chile şi Mexic. În sferturi se califică primele două clasate din grupele principale.

Campionatul Mondial U20 este organizat de Slovenia și se desfășoară în perioada 22 iunie – 3 iulie.

foto: facebook/Federația Română de Handbal

Politica