joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Finala și aurul pentru David Popovici!

Înotătorul român de doar 17 ani a reușit o nouă performanță istorică! După aurul în proba de 200 m liber obținut luni, David a reușit astăzi să termine pe primul loc și în proba de 100 m liber la Campionatul Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 de metri!

Calificat în finală cu cei mai buni timpi din serii și semifinale (47.13 secunde – nou record mondial de juniori), David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin cu timpul de 47.58 de secunde reușind să-și treacă în palmares a doua medalie de aur la un campionat mondial de seniori.

Cu cele două medalii de aur la 100m și 200m liber câștigate la aceeași ediție a unui campionat mondial, David Popovici a egalat un record din 1973. Atunci, la Belgrad, chiar la prima ediție a unui campionat mondial americanul Jim Montgomery a fost primul, și până astăzi singurul, înotător care reușise această performanță. Rezultatul este cu atât mai impresionant cu cât David s-a aflat la prima participare la un campionat mondial de seniori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

David Popovici este și primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial.

Iubitorii înotului îl pot vedea peste câteva zile pe David Popovici, alături de alți sportivi talentați din țara noastră. Acesta va participa la Campionatul European de înot pentru juniori, găzduit de Complexul Sportiv de Natație Otopeni, în perioada 5-10 iulie 2022.

foto: facebook / Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

Politica