miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trotinetele electrice, adevărate „capcane ale morții”: Prima problemă este parcarea la întâmplare

De când trotinetele electrice de închiriat au fost introduse, în urmă cu trei ani, ca alternativă la transportul public din Roma, patru persoane au fost ucise în timp ce se deplasau cu ele, potrivit consilierului pentru mobilitate al Primăriei Romei, Eugenio Patane, potrivit CNN.

Camerele de gardă din oraș au de-a face cu cel puțin un accident grav, cauzat de aceste mijloace de transport, la fiecare trei zile, spun autoritățile sanitare. Și totuși, doar 2% (aproximativ 270) dintre trotinetele de închiriat sunt folosite zilnic.

Primăria Romei a acordat licențe pentru șapte companii responsabile cu schimbarea bateriilor, efectuarea de reparații, mutarea trotinetelor în zone cu trafic intens și scoaterea lor din râul Tibru. Trotinetele sunt periculoase mai ales pentru persoanele cu dizabilități, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Prima problemă este parcarea la întâmplare”, spune Giuliano Frittelli, liderul Uniunii Italiene pentru Nevăzători și persoane cu Deficiențe de Vedere, în timp ce își bate bastonul de baza unui scuter, explicând că forma lor neobișnuită face ca persoanele cu deficiențe de vedere să se împiedice de ele.

El mai spune că, fiind electrice, nu se aud, ceea ce le face și mai periculoase. Grupul lui Frittelli lucrează cu Primăria Romei pentru a face obligatorie parcarea scuterelor numai în locurile indicate.
De asemenea, el vrea ca acestea să fie adaptate pentru a produce un nivel de zgomot de cel puțin 30 de decibeli, pentru a servi ca avertisment. Frittelli spune că nu doar persoanele cu dizabilități sunt afectate de trotuarele cu trotinete aruncate la întâmplare, ci și bătrânii sau părinții care împing cărucioare pentru copii.

Consilierul rutier al Primăriei din Roma, Eugenio Patanè, a delcarat pentru CNN că, de la 1 ianuarie 2023, orașul va reînnoi autorizația doar pentru 9.000 de trotinete și va reduce la trei numărul companiilor care le închiriază.

Potrivit acestuia, municipalitatea va cere ca un procent din aceste trotinete să fie amplasate în suburbii și în alte zone, astfel încât oamenii să le poată folosi pentru ceea ce el numește „ultima sută de metri”, de la o stație de metrou la casa lor. La începutul lunii iunie, doi americani au fost amendați cu aproximativ 800 de dolari pentru că au aruncat trotinete închiriate pe Treptele Spaniole, provocând daune în valoare de aproximativ 26.000 de dolari marmurei fragile.

Controalele poliției sunt rare și amenzile sunt rare pentru utilizatorii de trotinete care încalcă regulile de bază, deoarece este dificil să se aplice regula interzicerii trotuarelor când trotinetele sunt în general parcate pe trotuare.




Politica