joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jocurile pe calculator, recunoscute ca sport oficial în România

Partidul Național Liberal a depus un proiect de lege prin care va fi modificată Legea Educației Fizice și Sportului. Astfel, jucătorii profesioniști pe calculator vor avea același statut ca și sportivii de la cluburile tradiționale.

Demersul PNL vine în contextul unui interes crescut din partea investitorilor în ceea ce privește videogaming-ul și al creșterii sumelor de bani alocate. „Gamerii” vor putea primi mai ușor finanțare, dar vor plăti și taxe, scrie libertatea.ro

„Este momentul potrivit pentru crearea cadrului legislativ care să sprijine jucătorii și cluburile de E-Sports și care să ofere jucătorului român de Esports suport pentru a performa în competițiile internaționale”, a afirmat Tudor Dăescu, președintele Gaming Week.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În România, sunt peste 8.000 de jucători amatori și profesioniști pe calculator și 50 de cluburi, iar activitatea industriei dezvoltatoare de jocuri din România, care stă la baza E-Sports, este evaluată peste 220.000.000 de euro. Industria jocurilor video generează miliarde de dolari, la nivel mondial, în fiecare an

Proiectul a fost realizat de Mara Mareș, președinta organizației de tineret a PNL, iar printre inițiatori se numără și președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Foto: flickr


Politica