Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. 500 de angajați ALRO, în șomaj tehnic

Publicat

pe

Aproximativ 500 de angajaţi ai Alro Slatina vor intra în şomaj tehnic, potrivit reprezentanţilor sindicatelor. Măsura a fost luată din cauza reducerii capacității de producţie, pe fondul lipsei energiei electrice. Cea mai afectată secţie este Electroliza.

Conform gazetanoua.ro, preşedintele Sindicatului Aluministul din cadrul Alro, Constantin Popescu, a precizat că începând de la sfășitul săptămânii trecute se vor da, treptat, cele 500 de decizii de șomaj.

„Deciziile de șomaj se dau începând de astăzi. Vor fi 500, dar se dau treptat. Motivul este că nu mai avem energie pentru desfăşurarea activităţii, pentru că nu mai avem de unde să cumpărăm. Secţia de Electroliză este prima afectată, dar vor fi afectate toate, pe verticală şi orizontală”, a declarat Constantin Popescu.

Potrivit directorului AJOFM Olt, Alro Slatina nu a transmis nicio înştiinţare cu privire la trimiterea celor 500 de muncitori  în şomaj tehnic. Conform spuselor directorului AJOFM Olt, Constantin Cîtu, în situaţia în care fabrica suportă cei 75% din salariu, în perioada şomajului tehnic, atunci insituţia nu trebuie anunţată. Dacă fondurile sunt solicitate de la bugetul de stat, atunci ALRO Slatina are obligativitatea de a înştiinţa AJOFM Olt, conform aceleiași surse.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.