vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiști, la petrecere, în Filiași

Mai mulți polițiști doljeni au putut fi văzuți, sâmbătă, în Filiași, la standul cu gogoși grecești și nu numai. În acest weekend sunt Zilele Orașului Filiași, fiind pregătite și concerte.

Polițiștii despre care vorbim sunt de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției Orașului Filiași
Alături de ei au fost și specialiști de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj.
Împreună au desfășurat activități informativ-preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise, activități în care au fost implicați atât tineri, cât și adulți.

„Cu această ocazie a fost lansată Campania națională „DINCOLO DE APARENȚE”, având perioadă de implementare 10 iunie – 30 august și care are drept scop conștientizarea cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcțiile de acțiune ale campaniei vizează atât minorii cât și adulții, care vor fi informați cu privire la legislație, consecințe și riscuri asociate, precum și instituțiile cărora le pot solicita sprijin și consiliere.

Și la această activitate au fost folosite toate cele trei tipuri de ochelari (ochelarii care induc efectele consumului de alcool, ochelarii care induc efectele consumului în versiunea noapte și ochelarii care induc efectele consumului de droguri) care simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope, putând fi astfel testate funcțiile motrice.

Astfel de activități informativ-preventive vor fi desfășurate și în perioada următoare, în spații publice intens circulate (piețe, centre comerciale, baruri, terase), spații extrașcolare, festivaluri, concerte, evenimente publice.”-IPJ Dolj

Politica